MTA Q2 II. ÜTEM

BEFEJEZÉS: 2013.11.15


A KALOTHERM Zrt. generálkivitelezésében a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézet-hálózatának megújítási programja jelentős mérföldkőhöz érkezik: 2013. november 15-én a kutatók birtokba veszik a Természettudományi Kutatóközpont világszínvonalú kutatási környezetet biztosító új épületét, amely egyszerre szolgál akadémiai kutatási, felsőoktatási és innovációs célokat.

A magyar Kormány támogatásával a lágymányosi egyetemi kampusz közelében felépült, a kutatók bevonásával tervezett tudományos központot nem csupán páratlan felszereltsége és értékes közösségi terei avatják egyedülállóvá. Az ökonomikusan tervezett, innovatív anyagok és technológiai megoldások felhasználásával megvalósult épületnek jellegzetes arculatot kölcsönző, speciális kerámiaborítás, a hővisszanyerővel ellátott szellőzőberendezés, vagy az automata öntözőrendszert tápláló esővízgyűjtő csak néhány kiragadott példa a gazdaságos üzemeltetést biztosító, korszerű épületfelügyeleti rendszer eszköztárából.

30 ezer négyzetméteren 214 világszínvonalú laboratórium, 156 vegyi fülke, 300 fős közösségi tér: felépült a magyar természettudomány új, XXI. századi technológiával felszerelt kutatóközpontja több száz kutató számára.

Az új épület többek között az anyagtudományt, az egészség- és környezetvédelmet és a gyógyítást szolgáló felfedező kutatások számára biztosítanak Európában is egyedülálló feltételeket.

 

LEGFRISSEBB AKTUÁLIS MUNKÁINK

Alapkőletétel - video: https://youtu.be/Wpv7sJ5FuQw   Szerződés aláírása - video: https://youtu.be/tZdSXqqxs7MMap