Cégismertető

A Kalotherm Zrt. 1990-óta folyamatosan működő kizárólag belföldi magánszemélyek által tulajdonolt családi építőipari vállalkozás, amely alapítása óta állandó és egyre meghatározóbb szereplője a hazai építőipar piacnak. A folyamatos és egyre erőteljesebb piaci jelenlétét – többek között – a jól képzett és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalói állománynak, a konzervatív pénzügyi politikának és a megbízható, kiváló minőségű kivitelezői tevékenységének köszönheti. Több mint 20 éves piaci jelenléte alatt, az építőipar szinte teljes spektrumát felölelő referencia anyagra tett szert. A határidőre, kiváló minőségben elvégzett kivitelezői munkák biztosítják a cég biztos piaci helyzetét.

A Kalotherm Zrt. – többek között – Balassagyarmaton saját tulajdonú telephellyel rendelkezik, ahol műanyag és alumínium nyílászárók gyártására szakosodott ipari csarnokot működtet, amelyet 2007-ben kezdett építeni ipari területen zöldmezős beruházás keretében. Az 1500 m2-es csarnokban a termelés 2008 novemberében indult 6 fő kezdő létszámmal. A gyár kapacitása és a saját állományban lévő foglalkoztatottak száma fokozatosan nőtt, jelenleg 12 fő állandó fizikai létszám dolgozik a gyártósorok mellett. Az üzemben lévő fluktuáció minimális, a gyártást képzett, összeszokott, profi csapat végzi.  2011-re a gyártási kapacitás elérte az évi 10 000 m2-t, ami körülbelül 4 500 db nyílászárót jelent.

A cég MSZ EN ISO 9001:2009; MSZ EN ISO 14001:2005 és az MSZ 28001:2008, valamint OHSAS 18001:2007 szabványoknak megfelelő integrált minőségirányítási-, környezetirányítási-, illetve munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszerrel (röviden: MIR-KIR-MEBIR rendszert) rendelkezik.

A társaság a 143/2004 (IV.29.) Kormányrendelet szerint irányadó névjegyzékben szerepel, amely minősítés alkalmassá teszi nemzetbiztonságilag érzékeny területen történő kivitelezés folytatására is.

A Kalotherm Zrt. panelfelújításokban 2006 óta vesz részt. Az iparosított technológiával épült lakóházak és társasházak energiatakarékos korszerűsítését és felújítását végző Szakkivitelezők Minősítési Szabályzatának előírásai szerint sikeresen lefolytatott minősítési eljárás alapján elnyerte a „Minősített Szakkivitelező Vállalkozás” elérhető legmagasabb M-A, G-A kategóriáját, valamint 2012- áprilisában a Deceuninck Zendow típusú kemény PVC ablakok, erkélyajtók és bejárati ajtók építési termékre elnyerte a Kiváló Építési Termék védjegyet.

A Kalotherm Zrt. ars poetica-ja:

 „A megrendelő a legjobb szolgáltatást kapja a megfelelő határidőre úgy, hogy ne terheljük részproblémákkal.”
MUNKATÁRSAINK
Map